pátek 28. srpna 2015

Lilky z maminčiny zahrádky



Česnekové lilky s dressingem

Recept pochází z našeho nedělního vaření, ale dokonce i ti, co lilky nejedí, je jedli:-):


1 kg brambor
 lilky
2 česneky
rajčata
cibule
smetana
vejce
pepř
sůl
(tvrdý sýr)
                                       

Na dressing:

zakysaná smetana
bílý jogurt
česnek/pažitka




Brambory nakrájíme na plátky, cibuli a rajčata na kolečka, posolíme, popepříme a klademe do pekáče. Zalijeme smetanou. Na jemno utřeme česnek se solí - solí nešetříme, nebojte se, že přesolíte. Lilky nakrájíme též na plátky a potřeme je utřeným česnekem. Lilky klademe na brambory. Dáme péct do trouby. Před koncem pečení zalijeme rozšlehaným vejcem. Podle chuti zapékáme též se sýrem. Podáváme s vejcem uvařeným natvrdo, a dressingem. Ten připravíme tak, že utřený česnek či pažitku smícháme se zakysanou smetanou a bílým jogurtem a dosolíme.


A další úlovky ze zahrádky:






Žádné komentáře:

Okomentovat